Chcete mít zdravé srdce, udržet si normální váhu a nezapomínat jména přátel? V této knize najdete seznam tučných potravin, které výživoví poradci a lékaři většinou bez milosti vykazují na černou listinu. Kvalitní a zdravé tuky jsou přitom nejdůležitější živinou v naší stravě. MUDr. David Frej přesvědčivě dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních chorob způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých průmyslově zpracovaných tuků a margarínů, provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízká hladina cholesterolu zkracují život a zvyšují riziko nemocí. První a nejdůležitější je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle, sádle a vejcích. Velice důležité jsou pro nás také ořechy, kakao a nerafinované rostlinné oleje, například řepkový, lněný, olivový nebo kokosový. Zdravé tuky působí na organismus velice příznivě: • Chrání před nemocemi srdce, mozkovou mrtvicí a cukrovkou. • Snižují riziko demence a zpomalují stárnutí. • Mají protizánětlivé účinky. • Patří do první linie boje proti rakovině. • Nezpůsobují ukládání tuku v těle a podporují hubnutí. • Cholesterol je zdraví prospěšná látka.
ISBN: 978-80-7281-512-8
Počet stran: 304
Rozměry: 130x210